Manon Gerrits en Jelle Boumans winnen Knakworstrennen 2018!

Manon Gerrits en Jelle Boumans winnen Knakworstrennen 2018

Beugen heeft voor het eerst sinds 2014 weer een Knakworstkoningin. Op een afgeladen vol “Bugges Veld” wonnen zij in de finale van de koppels ruiter Ramon Smits & paard Kay Gerrits (de broer van de winnende koningin) en  ruiter Jasper Schiks & paard Stan Groothusen.

Het niveau was hoog tijdens de 34e editie van de Knakworstrennen in Beugen. Een duizendtal bezoekers waren getuige van de meest kolderieke paardenrennen van Nederland, waarbij de ruiters in carnavalsoutfit op de rug van menspaarden een zandparcours door het centrum van Beugen afleggen. Voornamelijk in de eerste helft van het wedstrijdschema kwamen verschillende favorieten voor de eindzege elkaar al vroegtijdig tegen. Het zorgde al snel in het programma voor een aantal zinderende ritten, waarbij pas na een fotofinish de winnaars konden worden aangewezen. Zo bleek onder andere voor titelverdedigers Bryan Jochijms & paard Pim Verberkt de halve finale het eindstation.

In de finale stonden Manon Gerrits en Jelle Boumans te boek als grote favoriet en zij wisten deze rol waar te maken. Een bijzondere finale, waar vooral in huize Gerrits nog lang over nagepraat zal worden. Broer en zus stonden namelijk tegenover elkaar in de zogenoemde Koningsrit, waarin Manon deze heuse familietwist in haar voordeel beslechtte. Paard Jelle (24), winnaar in 2015 en 2016, kon natuurlijk bouwen op zijn opgedane ervaring en was daarmee mede daardoor de andere combinaties te snel af.  Voor de 17-jarige Manon bewees het aloude spreekwoord drie keer is scheepsrecht wederom zijn waarde: haar derde deelname leverde Manon de eerste keer de Koninginnentitel van de Knakworst op.