Dex Pouwels en Jelle Boumans prolongeren titel Knakworstrennen Beugen

De koning is dood, leve de koning. Dex Pouwels is opnieuw Knakworstkoning van Beugen. Op een bewolkt maar droog ‘Bugges Veld’ prolongeerde hij samen met zijn ‘trouwe ros’ Jelle Boumans de koningstitel. De titelverdedigers stonden niet als uitgesproken favoriet aan de start van de 32e editie van de Knakworstrennen, maar bleven als enige favorietenkoppel overeind op het Beugense zand.

Honderden toeschouwers waren naar Beugen gekomen om de Knakworstrennen te aanschouwen. De weergoden waren de 27 deelnemende koppels uiteindelijk gunstig gezind, tijdens de Knakworstrennen is uiteindelijk geen druppeltje regen gevallen. Op het stroeve ‘Buggus Veld’ bleken de winnaars van vorig jaar ook dit keer de sterkste. Tijdens de Knakworstrennen kwam in een ludieke act Sepp Blatter tevoorschijn, die twee scheidsrechters had meegenomen om de finale in goede banen te leiden. In een zinderende eindstrijd rekenden Dex Pouwels/Jelle Boumans vervolgens af met Tim Cordeweners/Sjors Janssen en Davy van der Mooren/Dani Centen.

De Knakworstrennen van 2016 zijn volgens de organisatie weer zeer succesvol verlopen. De organisatie kijkt nu al uit naar de editie van 2017, als de 33e editie (jubileum) plaatsvindt.

Foto’s
Ter plaatse op ’t Bugges Veld was (huis)fotograaf Passiefoto.nl. Prachtige kiekjes werden er gemaakt van de 32e editie Knakworstrennen. Klik hier voor de foto’s van 2016.

image1