DE KNAKWORSTRENNEN BLIJVEN BESTAAN: BYRAN JOCHIJMS JUBILEUMKONING

Beugen kan opgelucht ademhalen. Een nieuwe overwinning van aftredend koning Dex Pouwels zou zijn derde op rij betekenen, hetgeen volgens oeroude tradities het einde van de Knakworstrennen in Beugen zou zijn. Dat gebeurde uiteindelijk niet. Al in de openingsrit werden Dex Pouwels en Jelle Boumans overtuigend verslagen door Bryan Jochijms op zijn paard Pim Verberkt. Treffender kon het uiteindelijk niet, want Bryan Jochijms onttroonde niet alleen de vorige koning, maar werd uiteindelijk de nieuwe Knakworstkoning! Kortom: de koning is dood, leve de koning!

Ondanks het grijze weer met af en toe een druppeltje regen waren er weer honderden belangstellenden en verschillende media naar het Bugges Veld afgereisd. De speciale jubileumeditie (33e keer) werd gehouden op een vernieuwd parcours, zodat aansluitend een grote feesttent geplaatst kon worden. De muzikale omlijsting werd zoals vanouds verzorgd door joekskapel Sodejuu uit Rijkevoort. Daarbij werden de Knakworstrennen op een ludieke manier onderbroken door Max Versteppen, die op zijn step samen met zijn volledige renstal-crew het Bugges Veld gebruikte als racebaan.

In de finale uiteindelijk geen Iris Hendriks en Paul Hendriks, de vader/dochter-combinatie die vooraf door velen als favoriet werden betiteld, maar een drietal andere koppels. Jens Kocken nam het samen met oud-winnend paard Luc Fransen op tegen Ramon Smits en Kay Gerrits en Bryan Jochijms op Pim Verberkt. Na een spannende race, waarbij afwisselend Jens en Bryan op kop lagen, wist Bryan uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Hij is daarmee de jubileumkoning van de Knakworstrennen.

Het jubileumfeest in Beugen gaat nog de hele middag door in de tent, met onder andere een optreden van Stef Ekkel.

Winnaars 2017