Over Knakworstrennen

KNAKWORSTRENNEN, EEN AUTHENTIEKE CARNAVALSTRADITIE !
Als je op carnavalszondag een mooie race wilt zien tussen mensen die op de rug van andere mensen zitten, moet je zeker naar Beugen komen. Je snapt dat de ruiters noch de ‘paarden’ er gewoontjes uitzien. Het is immers carnaval!

Knakworstrennen - anno 2013

Knakworstrennen in het jaar 2013

De Knakworstrennen
Al 35 jaar zijn de Knakworstrennen een begrip en ook in de toekomst willen we de titel ‘Meest kolderieke paardenrennen van Nederland’ waar blijven maken. Traditiegetrouw vinden de ‘paardenrennen’ plaats op carnavalszondag en zijn er honderden mensen uit Beugen en omstreken present om de Knakworstrennen te aanschouwen. Naast de paardenrace verwelkomen we elk jaar een groep enthousiastelingen, die voor extra vermaak zorgen door een originele en amusante act op te voeren.

Knakworstrennen anno 1988 (4e editie)

Knakworstrennen anno 1988 (4e editie)

Populair!
De toenemende populariteit van de Knakworstrennen is de media niet ontgaan. Nadat regionale radio- en tv-zenders eerder al voor extra publiciteit in het Brabant zorgden, was in 2012 het NOS Jeugdjournaal aanwezig om zowel via de nationale televisie verslag te doen van de Knakworstrennen. Uit honderden Brabantse carnavalsevenementen heeft de Brabantse Carnavals Federatie de Knakworstrennen geselecteerd als een van de meest authentieke tradities gedurende de carnaval. Het geeft maar aan dat de Knakworstrennen een doorslaand succes zijn!

Einde oefening!? #3xoprijwinnen
In het oprichtingsreglement van het evenement is opgenomen dat wanneer de Knakworstrennen drie jaar op rij door hetzelfde koppel gewonnen worden, er een einde zal komen aan de Knakworstrennen in Beugen.

Live stream
Al meerdere jaren op rij wordt een ‘live stream‘ verbinding beschikbaar gesteld voor diegenen die de Knakworstrennen niet kunnen bijwonen. Op carnavalszondag worden de rennen integraal (live beelden) uitgezonden op de website www.knakworstrennen.nl, zodat U (ook bij afwezigheid) geen moment hoeft te missen. Uniek in het Land van Cuijk en verre omstreken!

Wij als organisatie zijn weer druk in de weer om alles wederom in goede banen te leiden, en zien u dus graag op carnavalszondag in Beugen.

De Knakworstrennen in Beugen moet je een keer ervaren hebben!

===

Meer weten over de Knakworstrennen? Voor vragen en verzoeken kunt u een e-mail richten aan info@knakworstrennen.nl (antwoord binnen 24 uur). De persvoorlichter is bereikbaar op telefoonnummer 06-27406685 (Stefan Hesen).